Ga direct naar inhoud

Joods Cultureel Kwartier

Amsterdam

Joods Historisch Museum

Kom met je klas naar het JCK!
Het educatief aanbod van het Joods Cultureel Kwartier biedt een kennismaking met joods, inspireert tot een open blik naar de ander en slaat een brug tussen culturen.

Het Joods Cultureel Kwartier (JCK) bestaat uit het Joods Historisch Museum, het Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum. Op alle locaties worden bijzondere en inspirerende educatieve programma's aangeboden. 
De Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum zijn tijdelijk gesloten voor een verbouwing en zijn vanaf begin 2023 weer te bezoeken.

I ASK
I ASK nodigt leerlingen uit zich open te stellen voor wat nieuw, onbekend en soms in strijd met hun opvattingen is. Zo stimuleren wij hen tot een bredere kijk op de wereld en het nuanceren en verrijken van bestaande beelden. Deze educatieve methode vormt de basis voor onze onderwijsprogramma’s.

Bezoek de familie Hollander en Max de Matze en maak kennis met ‘joods’ in het Kindermuseum, bewonder de Portugese Synagoge tijdens de gebedshuizentour of ontmoet een getuige van de Holocaust.

Het gehele aanbod voor het basisonderwijs is hier te vinden. Blijven jullie liever op school? Kies dan bijvoorbeeld voor een gastles op school of de online leeromgeving Wordt Gemist. 

Openingstijden

Joods Historisch Museum en Kindermuseum: Dagelijks geopend van 10.00-17.00

Portugese Synagoge: Zondag-Vrijdag geopend vanaf 10.00. Wisselende sluitingstijden.

beschikbare projecten

 
Joods Cultureel Kwartier
cultureel erfgoed
PO | VO
 
Joods Cultureel Kwartier
cultureel erfgoed
PO
 
Joods Cultureel Kwartier
cultureel erfgoed
PO
 
Joods Cultureel Kwartier
cultureel erfgoed
PO

op het prikbord

Er zijn geen prikbord items.

Aanbieders in de buurt

AnimatieTafel

Amsterdam