Ga direct naar inhoud

Bibliotheek Kennemerwaard

Alkmaar

Bibliotheek Kennemerwaard verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard.
Wij hebben een gevarieerd aanbod diensten en producten voor de voorschoolse instellingen, het primair onderwijs, de buitenschoolse opvang en het voortgezet onderwijs. Dit aanbod is gericht op leesplezier, leesstimulering, kennismaking met de bibliotheek en vergroting van mediavaardigheden.

Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Kinderen die van jongs af aan regelmatig worden voorgelezen hebben een grotere woordenschat en leren makkelijker lezen. Lezen is de basis in de huidige informatiemaatschappij. Een kind dat veel en met plezier leest, bouwt een taalvoorsprong op die het zijn leven lang behoudt.

Naast lezen is goed en veilig omgaan met internet en andere media een onmisbare vaardigheid voor het kind van nu en de volwassene van straks, die immers in hoge mate als digitale mens door het leven zal gaan. Het is van groot belang nu al de juiste instrumenten hiervoor mee te geven.

Tevens geven wij scholing voor u als professional en kunnen wij diensten op maat bieden. Graag gaan wij in gesprek om te bekijken waar wij van waarde kunnen zijn voor uw educatieve instelling.
U kunt dus altijd contact met ons opnemen als u vragen, wensen of opmerkingen heeft.

Kijk voor ons volledige aanbod op: educatie.bibliotheekkennemerwaard.nl

Bibliotheek Kennemerwaard
De onderwijspartner in leesbevordering en mediawijsheid

beschikbare projecten

 
Bibliotheek Kennemerwaard
literatuur
PO

op het prikbord

Er zijn geen prikbord items.

Aanbieders in de buurt

WIK Pijper

Alkmaar