Ga direct naar inhoud

Stichting Stelling Den Helder / Museum Fort Kijkduin

Den Helder

UINH_MuseumFortKijkduinDenHelder.jpg
Stichting Stelling Den Helder

Dat de geschiedenis van Den Helder steeds meer tot de verbeelding spreekt blijkt wel uit het oprichten van de Helderse Historische Vereniging in 1988 en de oprichting van de Stichting Stelling Den Helder in 1989.
De Stichting Stelling Den Helder heeft zich tot doel gesteld de vanuit historisch en bouwkundig oogpunt van belang zijnde vestingwerken in en rondom Den helder te behouden, te restaureren en opnieuw functioneel te maken. De fortificaties en de verdedigingswerken staan in het middenpunt van de belangstelling.
De Stichting Stelling Den Helder heeft de eerste fase van
de restauratie van fort Kijkduin afgerond en heeft inmiddels ook het beheer van fort Dirks Admiraal op zich genomen. De op dit fort aanwezige scherfvrije onderkomens zijn opgeknapt en worden aan buurtbewoners verhuurd, zodat sociale controle aanwezig is op dit zeer bijzondere fort.
Ook fort Westoever is onder beheer van de Stichting Stelling Den Helder.
In 1996 opende Prins Willem Alexander officieel het schitterend gerestaureerde fort en het voor Europa unieke zeeaquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd.
Je vindt hier een 11-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie in de oude waterkelder met het skelet van Chris de Potvis.
Een bezoek aan ons aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken.

Openingstijden

In de zomer van 10 tot 17 uur. In de winter van 11 tot 17 uur. 1e kerstdag en oudjaardag gesloten. Nieuwjaarsdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur

Aanbieders in de buurt

Camping 't Witte Hek

Camping 't Witte Hek

Nieuwe Niedorp