Ga direct naar inhoud

Fort bij Edam

Edam

De Stichting Fort bij Edam is begin 2005 opgericht op initiatief van de groeiende groep van vrijwilligers die al jaren Staatsbosbeheer helpt bij het beheer van het Fort bij Edam.

De Stichting Fort bij Edam heeft een gebruikersovereenkomst afgesloten met Staatsbosbeheer. De Stichting dient zich contractueel te houden aan bepaalde afspraken. Die betreffen vooral het in stand houden van de natuurwaarden van het fort en het fortterrein.

Doelstelling

De Stichting heeft als doelstelling om - binnen de grenzen die voortvloeien uit het contract met Staatsbosbeheer - het fort en het fortterrein verder te conserveren en te exploiteren.

Onder conserveren verstaat de Stichting het in stand houden, en zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat terugbrengen, van het fort.

Onder exploitatie verstaat de Stichting het organiseren van rondleidingen en het bieden van een platform voor passende evenementen op het fort.

De uitgaven van de Stichting ten behoeve van het fortgebouw worden bestreden uit de inkomsten van de rondleidingen en evenementen en van sponsoring.

Openingstijden

Vanaf april t/m oktober is het fort iedere eerste en tweede zondag van de maand geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Daarnaast is het fort elke woensdag geopend van 10:30 tot 15:00!

Aanbieders in de buurt

Cantorij Monnickendam

Broek in Waterland