Ga direct naar inhoud

Buitenplaats Beeckestijn

Velsen-Zuid

Beeckestijn is weer een inspirerende plek om te zijn: om de bijzondere tentoonstelling te bezoeken, om je bewust te worden van de culturele achtergrond van tuin- en landschapsarchitectuur, om te wandelen, om te genieten van de laatste zon op het terras, om te confereren, om een feest te geven, om te vergaderen èn om bijvoorbeeld te trouwen.

De permanente tentoonstelling geeft de bezoeker een beeld van de relatie die we in Nederland hebben met onze in cultuur gebrachte omgeving.

Er is ook een dynamische diapresentatie te zien over de geschiedenis van de buitenplaats.

De gratis te bezoeken tuinen van de 18e eeuwse buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid zijn uniek voor Nederland, omdat alleen hier twee historisch belangrijke stijlvormen naast elkaar gezien kunnen worden; een strak geometrisch opgezet deel volgens de Franse barok en aansluitend een speels meer natuurlijk Engels landschapspark. Goed bewaard en een oase van rust in de drukke Randstad.
de kruidentuin achter de slangenmuur bij het noordelijk koetshuis ligt ‘de border van de toekomst’, ontworpen en aangelegd door Modeste Herwig. Het is een reactie en antwoord op de verstening van onze achtertuinen. Een uitbundige milieuvriendelijke mix van bloeiende struikjes, kleurrijke planten, eetbare gewassen en geurende kruiden.

Raadpleeg voor de tijdelijke tentoonstellingen de website: buitenplaatsbeeckestijn.nl

Openingstijden

De tuinen zijn het hele jaar vrij toegankelijk

Aanbieders in de buurt

Popkoor Decibel

Driehuis NH