Ga direct naar inhoud

Vlindertuin Vlindorado

Waarland

Vlindorado
Vlak achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, ligt de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums.
Tussen de heliconia's, bananen bomen en nog veel meer exotische planten fladderen meer dan ± 1000 vlinders in vele kleuren en soorten zoals de sensationele blauwe Morpho. Langs de verharde paden wordt door middel van informatiebordjes uitleg gegeven over de vlinders en planten die u tegenkomt. U ontdekt hoe de vlinders leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Als u gelukt heeft bent u getuige van een bijzondere gebeurtenis; de geboorte van een vlinder in onze eigen 'poppenkast'.
Het vlinderparadijs is een geschikte attractie voor elk weer type.

In 2014 is de vlindertuin uitgebreid naar 1750m² en is er een nieuwe belevenis bijgekomen, de vogeltuin. U staat oog in oog met prachtig gekleurde vogels die vrij rondvliegen in de inloop volière waardoor u ze van dichtbij goed kunt bewonderen.

De hoofdpaden in onze tuin zijn verhard en drempelvrij en daarmee goed begaanbaar voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen.

De Vlindertuin Vlindorado is tevens Kanjer van de Westfriese Omringdijk!

Openingstijden

14 februari t/m 15 november: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00, zon- en feestdagen van 11 tot 17 uur.

Aanbieders in de buurt

Klifhanger

Den Hoorn