Ga direct naar inhoud

Dropstuff.nl

Hilversum

DROPSTUFF is al 12 jaar pionier op het gebied van ontwerp en (media)technologie. De ontwerpers van DROPSTUFF hebben een grote ervaring in het vertalen van verhalen naar belevingen voor brede doelgroepen, waarbij technologie een middel is om verhalen vorm te geven.

DROPSTUFF heeft veel samengewerkt met diverse Nederlandse musea, met lokale en landelijke overheden en Europese culturele organisaties, beurzen en evenementen. Ze hebben zes maal zelfstandig deelgenomen aan de Biënnale van Venetië en interactieve installaties ontwikkeld voor bijvoorbeeld het Mauritshuis en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De Koude Kermis was o.a. winnaar van de Publieksprijs Cinekid 2018, de NICE Award 2019 voor sociale innovatie in de Europese Creatieve Industrie en was recent geselecteerd voor het officiële kunstprogramma van het gerenommeerde SXSW Festival, USA.

Alles tussen Kunst en Kermis! DROPSTUFF presenteert vanaf 2021 een totaal vernieuwd educatieprogramma dat geïntegreerd is met het prijswinnende mediakunstproject “De Koude Kermis.” Hiermee scheppen we een interactieve omgeving waar educatie, onderwijs, volkscultuur, kunsten, erfgoed en nieuwe technologieën vloeiend door elkaar heen bewegen. Traditionele kermisattracties, zoals iedereen die kent, worden verbonden aan de verhalen van morgen, de verbeelding van creatieve processen en de verwondering over nieuwe technologische mogelijkheden.

Met het nieuwe educatieprogramma “Alles tussen Kunst en Kermis” biedt DROPSTUFF de unieke mogelijkheid om de installaties van het prijswinnende project De Koude Kermis als inspiratiebron en springplank te gebruiken voor het beleven én zelf creëren van eigen verhalen.

In zes nieuwe workshops dagen wij groepen leerlingen uit middels orginele opdrachten waarin zowel inhoud, actieve participatie als reflectie centraal staan. De focus ligt op ‘Cultuur & Media’ en sluit aan op de vakgebieden mediawijsheid, beeldende vorming en 21e-eeuwse vaardigheden. De workshops zijn daarnaast bijzonder goed in te zetten voor projectdagen voor de hele school.

Dat bieden we nu aan op twee manieren: op school én op onze nieuwe locatie ‘Kermis op de Basis’. Dit is onze spectaculaire experience in een vliegtuigshelter uit de Koude Oorlog op de voormalige Vliegbasis in Soesterberg, heel centraal gelegen langs de A28 tussen Utrecht en Amersfoort.

Openingstijden

Educatie bereikbaar: dinsdag & donderdag

beschikbare projecten

 
Dropstuff.nl (Educatie)
Multidisciplinair
VO
 
Dropstuff.nl (Educatie)
nieuwe media
VO
 
Dropstuff.nl (Educatie)
Multidisciplinair
VO
 
Dropstuff.nl (Educatie)
Multidisciplinair
VO

Aanbieders in de buurt

Warmgrijs

Hilversum