Ga direct naar inhoud

ZEP

Amsterdam

De artistieke missie van ZEP is het brengen van vernieuwend en kwalitatief hoogstaand klassiek toneelrepertoire voor een kleurrijk en jong publiek. ZEP draagt bij aan structurele cultuureducatie voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs en specifiek voor het vmbo. ZEP heeft de overtuiging dat theater kan bijdragen aan integratie en onderling begrip tussen verschillende culturen. De voorstellingen van ZEP zijn laagdrempelig en sluiten aan bij de leefwereld van jongeren. Dit gebeurt zonder concessies te doen aan artistieke metaforen waardoor ZEP cultuureducatieve kwaliteit levert.

ZEP komt in het najaar van 2013 met OTHELLO: een messcherpe remix van vurig klassiek en urban.
Othello is het verhaal over wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen. Generaal Othello en de jonge rijke Desdemona zijn smoorverliefd. Ze trouwen in het geheim want Othello is een outcast. Als Othello zijn rechterhand Jago passeert bij een officiersbenoeming is het zaad geplant voor een fataal vervolg. Jago injecteert Othello met het gif van de jaloezie en overtuigt hem ervan dat de nieuwe officier Cassio en Desdemona een affaire hebben.

De klassieker van Shakespeare wordt bewerkt en geregisseerd door Peter Pluymaekers en gespeeld door een pittige multiculturele cast (o.a. Kenneth Herdigein en Raymi Sambo). In samenwerking met rapper Brainpower zullen de teksten in een unieke hedendaagse vorm worden gegoten. De fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spoken word staat borg voor een energieke voorstelling die eigentijds en toegankelijk is.
ZEP ontwikkelt bij elke voorstelling afzonderlijk een uitgebreid educatieaanbod. ZEP draagt sinds 2006 bij aan structurele cultuureducatie voor leerlingen uit een moeilijk te bereiken groep in het voortgezet onderwijs: vmbo’ers van álle leerwegen. Het ontdekken en ontwikkelen van (verborgen) talenten bij de jongeren is van groot belang binnen ZEP’s educatieprojecten.

Door middel van een intensief lessentraject maken de jongeren kennis met de thema’s in de voorstelling en leren zij spelenderwijs de codes van het theater kennen. Voor veel deelnemende vmbo'ers is een kennismaking met ZEP een eerste aanraking met theater. Zij krijgen tijdens het educatieproject de kans om nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Verder stimuleren onze docenten de creativiteit van de jongeren en leren ze discussiëren over actuele en maatschappelijke onderwerpen, gerelateerd aan de voorstellingen van ZEP.

beschikbare projecten

Multidisciplinair
VO
 
ZEP (theater)
Multidisciplinair
VO
 
ZEP (theater)
theater
VO
 
ZEP (theater)
theater
VO

op het prikbord

Er zijn geen prikbord items.

Aanbieders in de buurt

OosterkerkAmsterdam

Oosterkerk

Amsterdam

Pathé City

Amsterdam