Ga direct naar inhoud

Filmclub IJmond

Beverwijk

Filmclub IJmond is een vereniging die gehuisvest is in Beverwijk. Dat betekent echter niet dat uitsluitend geïnteresseerden uit Beverwijk lid kunnen worden. Ook anderen uit de gehele regio zijn van harte welkom.
Onze filmclub bestaat uit zo'n 15 amateur-filmers. Daar zijn echte beginners bij, gevorderden én prijswinnaars. Al te groot is de filmgroep dus niet en dat heeft z'n voordelen: persoonlijke contacten worden snel gelegd, iedereen krijgt een kans om zijn producties te vertonen, elke stem wordt gehoord.
Toen filmclub IJmond in 1959 (destijds nog Smalfilmclub) door een groep beginnende smalfilmers in de Da Costaschool in Velsen-Noord werd opgericht, was er alleen nog sprake van smalfilm, zowel dubbel-8 als super-8.
Inmiddels is dit materiaal geheel verdrongen door video. Alle leden gebruiken de PC voor het digitaal monteren van videobeelden.
De belangrijkste doelstelling van elke videoclub, en dus ook van filmclub IJmond , is het peil van de filmproducties te verhogen. Wij streven kwaliteitsverbetering na, zonder onze leden al te veel te belasten met professionele eisen en normen.
Wij willen iedere man of vrouw die een videocamera heeft gekocht en deze eens per jaar uit de doos haalt om een paar uur vakantieshots te maken én de videoamateur die in bredere kring dan het gezin een applausje zou willen verdienen, helpen om zijn product te verbeteren. Een tikje eerzucht wordt op prijs gesteld!


Openingstijden

In de oneven weken.
Zaal open om 19.30 t/m 22.30

Aanbieders in de buurt

Mia Wijten

Castricum