Ga direct naar inhoud

Theatergroep Postiljon

Theatergroep Postiljon speelt al bijna 25 jaar lang toneelstukken (vooral) op basisscholen in West-Friesland en omstreken. Tevens in instellingen en wijkcentra.
De groep heeft een prachtig mobiel systeem, waardoor ze elke zaal of aula in korte tijd omtovert in een intiem theater, compleet met decors, licht en geluid. Daarin worden de kinderen (en “stiekem” meekijkende volwassenen) meegenomen in de wereld van gnoven, lappen, vliegende schapen, worgels, nep- of echte Tunussen, ontvoerde oma's of prinsessen, water- en bostrollen en bange spoken, zingende zeepieren of vervelende waterratten in opstand...

Elk jaar blijkt weer dat een voorstelling van Postiljon voor de kinderen een bijzondere ervaring is! Ze komen 's avonds terug op hun eigen school, maar die is nu theater geworden. Zo maken ze op school een 'echte' theateravond mee, in plaats van dat de voorstelling overdag gespeeld wordt.

Meestal verzint Postiljon een nieuw verhaal en daar maakt huisschrijver Ruud Bos een nieuw spannend toneelstuk met liedjes van. Soms wordt er gezocht tussen de eigen oudere stukken en wordt een stuk opgefrist en opnieuw gespeeld.
De liedjes worden door Martijn Bos van arrangementen voorzien en door een (ieder jaar speciaal voor Postiljon bijeengebracht) echt orkest opgenomen. In de voorstelling wordt daar door de spelers live bij gezongen. Ook kostuums en decor worden geheel in eigen 'atelier' bedacht en gemaakt. Dit alles draag bij aan de sprookjesachtige sfeer dit Postiljon dan weet te scheppen.

En de mensen die na afloop nog even op school zijn, staan er elke keer weer van te kijken... 'Past dat allemaal in dat ene busje...?'
Ja, dat past allemaal in dat ene busje!!

Aanbieders in de buurt