Ga direct naar inhoud

Mozart Cantat

Hoorn NH

Mozart Cantat is een gemengd vierstemmig koor uit Hoorn. Op het repertoire staat vooral muziek van Mozart (1756-1791), maar ook van andere componisten uit die tijd of daar omheen, zoals Purcell, Haydn, Handel en Mendelssohn.

De muzikale leiding is in handen van Nelleke ter Berg. Zij studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam met als bijvak orkestdirectie.
Zij treedt regelmatig op, als solist of deel uitmakend van het duo Amuse-oreille, de trio's Zimbello en Serenatella en het ensemble voor hedendaagse muziek Insomnio. Naast de gitaar bespeelt zij ook de theorbe en de octaafgitaar.Sinds 2010 dirigeert Nelleke ook het Amsterdamse Mandolineorkest AMTG.

De pianobegeleiding bij de repetities en optredens wordt verzorgd door Nina Borletti. Zij kreeg haar opleiding aan het Alkmaars Conservatorium bij Hans Bruin. Behalve Mozart Cantat begeleidt Nina ook het Belcanto Operakoor uit Velsen en het koor van het Medisch Centrum Alkmaar. Ook is zij aktief als organiste van de Matthias Laurentius Parochie in Alkmaar.

Het aantal leden van het koor ligt gemiddeld rond de 35. De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Tabor College Oscar Romero, Bouwsteen 1. Tijdens de zomermaande is er een vakantieperiode.

Belangstellenden kunnen gratis en vrijblijvend vier repetities bijwonen.Voor informatie en aanmelding kunt u mailen of bellen met de secretaris, mevrouw Ina Hoogland (email i.k.hoogland@planet.nl of telefoon 0229-230660). U bent van harte welkom, voor bladmuziek wordt gezorgd. Vooral tenoren zijn zeer welkom.

Aanbieders in de buurt