Ga direct naar inhoud

Soul- en Gospelkoor UpTight

Hoorn Nh

UpTight, everything’s allright!
UpTight is een soul- en gospelkoor uit Hoorn en heeft 43 leden. De naam dankt het koor aan de titel van een nummer van Stevie Wonder. Op het repertoire staan Amerikaanse gospels en soulnummers van onder andere Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Chaka Kahn, maar ook nieuwere soul- en gospelsterren als Dorinda Clarke Cole, Jamie Lidell en Kirk Franklin.
In 1994 wilde Saskia Hulsman, toenmalig coördinator van het emancipatiecentrum Salto, graag een swingend multicultureel koor oprichten, een muzikale activiteit waarin blanke en zwarte mensen samen zouden werken en genieten. Het idee bleek een schot in de roos, want er kwamen bijna 100 mensen op de eerste bijeenkomst af! Feico de Leeuw en later Petra Appelman, is gevraagd om het koor te gaan begeleiden, wat ze veel jaren hebben gedaan. Zij schreven ook arrangementen voor UpTight.
Per 5 februari 2013 wordt het koor gedirigeerd door Martijn Bos. Ook Martijn schrijft arrangementen voor het koor en begeleidt daarbij op de piano.

Het niveau van het koor is de laatste jaren behoorlijk gestegen, ook omdat muziekexpressie, intonatie en dynamiek extra aandacht krijgen. Daarop wordt ook bij audities, naast natuurlijk de kwaliteit van de stem, gelet.
Dat de stijl van het koor gewaardeerd wordt, blijkt onder meer uit de vele prijzen die UpTight in ontvangst mag nemen op korenfestivals.

Optredens
UpTight organiseert elk jaar een eigen concert en wordt daarnaast uitgenodigd om op te treden op openluchtfestivals en bij bedrijven. Het koor is ook regelmatig te gast bij andere muziekverenigingen. Ook treedt UpTight op bij huwelijksinzegeningen en feesten.

Openingstijden

Elke dinsdag van 20.00 uur tot 22.15 uur.

Aanbieders in de buurt

Mozart Cantat

Hoorn NH