Ga direct naar inhoud

Christelijke muziekvereniging Excelsior

Den Burg - Texel

Muziekvereniging Excelsior
De fanfare is opgericht in 1908, maar is nog altijd springlevend. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit twee zelfstandige afdelingen: de drum- en percussieband met de majorettes, en het fanfareorkest. Zij verzorgen zowel gezamenlijk als apart gedurende het hele jaar diverse optredens. De leden zijn niet alleen afkomstig uit Oosterend, maar uit alle hoeken van het eiland.
Bij elke afdeling zijn nieuwe leden van harte welkom. Je kunt tijdens de repetitie-avonden altijd een kijkje komen nemen. Ook beginnende muzikanten kunnen zich aanmelden. Er zijn diverse opleidingsmogelijkheden. Raadpleeg voor meer informatie één van onderstaande secretaris.
NB. Het jubileumboek Excelsior 100 jaar is nog steeds verkrijgbaar.
Het orkest bestaat uit zo’n 50 leden. De repetitie is op maandag van 19.30 tot 21.30 uur, onder bezielende leiding van Betty Bakker. Er wordt geoefend in het muziekcentrum hoek Peperstraat/Oranjestraat (voormalige Doopsgezinde Kerk). Het repertoire is zeer gevarieerd. Hoogtepunten zijn o.a. het Winterconcert, het fanfarefestival met de 2 andere Texelse fanfareorkesten, en het Kerstconcert.
Een deel van het orkest, de Rommelkapel, verzorgt de muziek bij de 4 zomerse rommelmarkten in Oosterend, en treedt regelmatig op aan boord van de TESO-boot.De blazersgroep begeleid diversen kerkdiensten.
Drum- en Percussieband Excelsior en Majorettes
Majorettes en band leveren ook hun vrolijke en muzikale bijdrage aan het winterconcert van Excelsior. Verder zijn ze onmisbaar bij diverse optochten, zoals Palmpasen, Koninginnedag, en de intocht van Sinterklaas .Steevast marcheert dan tamboer-maître Dirk Haker voorop. Ook het verpleeghuis optreden wordt zeer gewaardeerd.Percussiegroep o.l.v Bert Kemper, Majorettes o.l.vTine Jongerden.

Openingstijden

maandag van 19.30 tot 21.30 uur

Aanbieders in de buurt