Ga direct naar inhoud

Chicago Jazz Band

Zuid Scharwoude

De Chicago Jazz Band is opgericht in 1995 en de zevenkoppige bemanning heeft zijn/haar domicile in de wijde omtrek van Schagen, ook wel het Chicago van het Noorden genoemd. Een van de bandleden is onlangs verhuisd naar Friesland maar dat weerhoudt hem er niet van om de wekelijkse repetitieavond in Zuid Scharwoude door te brengen.
Het bandrepertoire bestaat voornamelijk uit traditionele jazz uit de beginjaren van de jazz, zo rond 1910 tot 1930. Dit komt onder anderen tot uiting in de bezetting die bestaat uit piano, trombone, klarinet, bugel, drums (afgewisseld met washboard), bassaxofoon en banjo.
De muziek is vrolijk en swingend, meeslepend en afwisselend uitbundig en ingetogen, maar vooral compact en authentiek. De de nadruk ligt op het collectief.
Veel oorspronkelijke New Orleans nummers staan op het repertoire en worden met groot enthousiasme gespeeld.
Een selectie hiervan is terug te vinden op de cd die de band in mei 2006 samenstelde, opnam bij Dirk’s ‘Pathefoon’ in Zuid-Scharwoude en daarna onder de naam I’ll Fly Away uitbracht. Deze cd is nog steeds verkrijgbaar.
Inmiddels wordt er gewerkt aan een nieuw album, welke ook de meer religieuze kant van de New Orleans Jazz zal belichten.
Een concert van de Chicago Jazz Band bijwonen? Houdt dan de agenda op de website van de band in de gaten voor een concert in Uw regio. Jazzliefhebbers uit de wijde regio van Zuid Scharwoude zijn bevoorrechte mensen. Zij kunnen iedere derde dinsdagavond van de maand meegenieten van een concertrepetitie. Dirk's 'Pathefoon' in Zuid Scharwoude opent dan gratis de deuren voor U.
De band boeken kan ook. Het boekingsadres/telefoonnummer staat op de voorpagina van de website. Tot ziens!