Ga direct naar inhoud

Co Vriend

Purmerend

Terwijl mijn beroep educatief medewerker was bij de Amsterdamse Schoolwerktuinen, werd ik in ons gezin al op jonge leeftijd overgoten met klassieke muziek. Ik leerde daar piano, orgel en trompet spelen. Later behaalde ik het dirigentendiploma van de Bond van Orkestdirigenten, waarna ik naast organist in enkele kerken ook koren en een fanfare dirigeerde. Sinds die tijd ben ik full speed gaan componeren.
De werken voor harmonie en fanfare worden uitgegeven door Mansarda-Sintra in Huizen (zie de website www.mansarda-sintra.com ). Omdat koormuziek zonder blazers niet tot het terrein van de uitgever behoort, heb ik daartoe zelf een website opgezet: www.covriend.nl . U vindt daar behalve enkele piano- en orgelstukjes mijn composities voor vrouwen-, mannen- en gemengd koor. Voor een koor, groot of klein, is daar voor elke gelegenheid wel iets te vinden: veel liederen, maar ook missen. Via pdf-files krijgt u een idee van elk van deze stukken, die klassiek en soms romantisch van aard zijn.
Op schrijversgebied vindt u nog een door mij geproduceerd gedichtenbundeltje. De korte vormen als aforismen, haiku’s, limericks e.a. zullen u doen begrijpen dat ik van West-Friese komaf ben.