Ga direct naar inhoud

AntiKraakBieb

Velsen-Noord

AntiKraakBieb
De AntiKraakBieb is, zoals het woord het al zegt, een tijdelijke bibliotheek gevestigd in een leegstaand pand. Wooncorporatie Kennemerhave biedt ons het gebouw, IJmond werkt! draagt zorg voor de inrichting en het verhuizen van de meubels. Dankzij de inzet van deze belangrijke partners houden we de kosten laag en zorgen we voor een stevige maatschappelijke verankering van de bibliotheek in de wijk.

De AntiKraakBieb van Bibliotheek Velsen werkt volgens het principe van ruilhandel: een boek brengen = een boek halen. Niet alleen drukken we zo de kosten voor de collectie en het transport, maar ook wordt de uitwisseling en de verbondenheid tussen mensen uit de wijk bevorderd. Mensen zien in het boek en via social media van wie het boek is geweest en wie het gelezen heeft.

Daarnaast wordt de AntiKraakBieb een ontmoetingspunt voor de wijk, waar de bewoners zelf initiatieven kunnen opzetten en uitvoeren. Zo ontstaat met de AntiKraakBieb een vernieuwde vorm van bibliotheekwerk in de wijk door betrokken burgers te mobiliseren. Het concept past naadloos in de trends rondom duurzaamheid en maatschappelijke participatie. De bibliotheek voor en door de burger, met nadruk op kinderen en senioren!

Aanbieders in de buurt