Ga direct naar inhoud

Schrijversacademie

Leiden

Schrijversacademie

Schrijven is een creatief vak dat je kunt leren, door veel te oefenen, door zelf veel te lezen en door je open te stellen voor feedback. De Schrijversacademie biedt een totaalpakket met literaire schrijfopleidingen van basisniveau tot professioneel schrijven. In totaal zijn er acht opleidingen, waaronder het schrijven van romans en korte verhalen het schrijven van spannende verhalen en van kinderboeken.

Alle opleidingen bestaan uit vier modules creatief schrijven, waarin je vooral heel veel schrijft. Wat je leert, breng je direct in de praktijk met verschillende schrijfoefeningen. De modules creatief schrijven worden gevolgd door een aantal verdiepingsmodules, waarin je dieper ingaat op het genre waarvoor je gekozen hebt. Daarnaast introduceren we je in de boekenwereld en stellen we je in staat verschillende literaire activiteiten bij te wonen. In 12 tot 18 maanden kun je de opleiding afronden; het tempo kan je zelf bepalen.

Alle modules zijn een flexibele combinatie en zelfstudie en groepslessen. Je leert immers niet alleen van de docent. Ook de feedback van je medestudenten op wat je geschreven hebt, vormt een belangrijk onderdeel van het leerproces.

De Schrijversacademie wil mensen stimuleren om hun schrijfdroom waar te maken. We beloven je niet dat je boek uiteindelijk wordt uitgegeven of dat jouw scenario verfilmd wordt. We beloven je wel dat je bij de Schrijversacademie leert schrijven. En van de beste docenten!

op het prikbord

Er zijn geen prikbord items.