Ga direct naar inhoud

Toverzicht

Heemskerk

Marloes Bloedjes (1979) uit Heemskerk is de schrijfster en illustrator van het kinderboek ‘Wittie en de Regenboogfontein’. De eerste ideeën voor dit boek ontstonden toen ze zes jaar oud was. Toen maakte ze al boekjes met illustraties van Wittie.

Na het afronden van de Pabo gaf Marloes les op verschillende scholen. Op dit moment werkt ze aan haar eigen schilderijen, illustraties en teksten, heeft ze soms werk in opdracht en geeft ze schilderen, illustreren en schrijven en geeft ze workshops, cursussen en bezoekt ze scholen.

Marloes heeft een passie voor tekenen, dromen, filosoferen, kletsen, plezier maken en samen goede ideeën krijgen. En voor kinderen... Want zij kunnen deze dingen als de beste!
Marloes heeft na haar opleiding aan de Pabo van Hogeschool Haarlem ruime ervaring opgedaan in zowel het reguliere onderwijs als op verschillende vernieuwingsscholen. Echter, sinds 2013 wijdt zij zich geheel aan schilderen, illustreren en schrijven.
Zij vindt het fijn de bekende paden te kennen, maar begeeft zich vaak liever buiten de gebaande paden. Met haar bedrijf Toverzicht wil zij vooral mensen 'anders doen zien' of te laten 'toveren met zicht'. Gewoon omdat er zoveel mooie dingen te zien zijn. En zoveel mooie dingen nog te maken die we in ons hoofd hebben. Zij hoopt via de cultuurlessen die kanalen te kunnen openzetten waardoor zij een van de stappen zetten in hun leven om hun eigen toverzicht te krijgen.
In de toekomst zou Marloes ook graag verbinding leggen tussen verschillende doelgroepen en deze iets voor elkaar laten betekenen, denk daarbij aan een les portrettekenen in een verzorgingshuis.

beschikbare projecten

 
Toverzicht (Onderwijs)
beeldend
PO
 
Toverzicht (Onderwijs)
beeldend
PO
 
Toverzicht (Onderwijs)
beeldend, literatuur
PO
 
Toverzicht (Onderwijs)
beeldend
PO

Aanbieders in de buurt

Filmclub IJmond

Beverwijk