Ga direct naar inhoud

De Reus Totaal Impresariaat

Capelle aan den IJssel

De Reus Totaal Impresariaat is opgericht door Sigrid de Reus, die een aantal jaren met veel plezier een aantal theatergroepen vertegenwoordigde die figurentheater voorstellingen maakten, zowel voor jeugd als volwassenen. 

Vanaf 1 augustus 2021 gaat De Reus Totaal Impresariaat exclusief verder als agent van de ervaren en zeer getalenteerde verhalenverteller, stemacteur en poppenspeler John de Winter. Zijn (vertel)theatervoorstellingen worden zo lovend ontvangen en zijn zo betekenisvol van inhoud, dat De Reus Totaal het belangrijk vindt om nog meer publiek, leerlingen, scholen in aanraking te laten komen met deze vorm van (vertel)theater. 

Hoe belangrijk cultureel erfgoed is behoeft geen uitleg. Verteltheater valt als ambacht onder cultureel erfgoed! Alleen daarom al vindt De Reus Totaal het belangrijk om leerlingen met deze discipline in aanraking te laten komen.

 
Daarbij hebben wij een meesterverteller, John de Winter, in huis die zo goed kan vertellen dat woorden beelden worden. De verhalen die hij vertelt vinden aansluiting bij meerdere thema's en zijn voorzien van veelzijdig lesmateriaal, waarmee veel kan maar niets hoeft. 

Veel scholen noemen de voorstelling Hadassa - Ster van Perzië van John de Winter een aanrader voor groep 5 t/m 8.