Ga direct naar inhoud

Grafisch Atelier Hilversum

Hilversum

Grafisch Atelier Hilversum is één van de beste en meest compleet uitgeruste grafische werkplaatsen van Nederland.

Grafisch Atelier Hilversum is eerst en vooral een werkplaats voor analoge grafische technieken zoals boekdruk, etsen en zeefdruk. Geen museale opstelling van erfgoed, maar een ruimte waar erfgoed wordt beheerd, onderhouden en ingezet voor actuele en relevante producties, evenementen en projecten. Levend erfgoed!

Het rijke arsenaal van diverse druktechnieken en creatieve mogelijkheden maken we toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. De erfgoedcollectie vormt de basis voor een divers aanbod aan activiteiten voor kunstenaars, hobbyisten, leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs, senioren en studenten.

Leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs (tot wel 60 tegelijkertijd) komen hun projecten uitwerken met speciaal ontwikkelde them’s en technieken zoals het populaire drukken met Lego.

Samen kennis maken. Het educatieteam van Grafisch Atelier Hilversum verzorgt inspirerend cultuuronderwijs en educatieprogramma’s op maat. Op basis van de combinatie leeftijd, thema en techniek leveren wij maatwerkgerichte cultuureducatieve activiteiten en (gesubsidieerde) programma’s die aansluiten op het onderwijscurriculum, onderwijsconcept en het schoolprofiel.

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag dagelijks van 9.00-17.00 uur.

Tijdens weekenden op afspraak

beschikbare projecten

 
Grafisch Atelier Hilversum (Educatie)
beeldend, cultureel erfgoed
PO
 
Grafisch Atelier Hilversum (Educatie)
Multidisciplinair
PO
 
Grafisch Atelier Hilversum (Educatie)
Multidisciplinair
PO
 
Grafisch Atelier Hilversum (Educatie)
Multidisciplinair
PO

Aanbieders in de buurt

Bosjesfestival

Hilversum