Ga direct naar inhoud

Stichting Educatief W.O.II Centrum Medemblik

Medemblik

Bekijk hier ons promofilmpje!
https://www.youtube.com/watch?v=PrGEUkFDw5M&feature=youtu.be

Onze doelstelling is ''Vanuit de situaties en keuzes die invloed hebben gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog (in de eigen omgeving), willen we leerlingen en bezoekers bewust laten nadenken over de keuzes die ze maken en de gevolgen en verantwoordelijkheden die deze met zich meebrengen; op korte termijn maar zeker ook op lange termijn.''

Dit bewustzijn prikkelen we door de kinderen en bezoekers vanuit hun heden terug te laten keren naar dit (lokale) verleden en hen actief te betrekken bij de verschillende keuzes en situaties waar mensen toen voor stonden. Keuzes maken is van alle tijden en niet per definitie goed of fout. Vaak blijkt namelijk dat er een achterliggend verhaal is waardoor men op het eerste oog soms een onbegrijpelijke keuze maakt.

Dit alles speelt zich af in een authentiek en sfeervol dorpje uit de jaren '30-'40. Volledig ingericht met spulletjes uit de jaren '30-'40 wat geschonken of in bruikleen gegeven is. Het dorpje bestaat uit een dorpsplein met daaromheen een drukkerij, een klaslokaal, een huisje met een zolder, een kruidenierswinkeltje en een bruincafé; 'Floris de Vijfde'. Ook zijn er in dit dorpje meerdere geheime ruimtes te vinden.

We hebben het museum zo ingericht en de programma's zo samengesteld dat er voor ieder type bezoek een afgestemd programma is.

Van een aantal bezoekers hebben we gehoord dat het wel wat weg heeft van het Escaperoom-concept. Wij hopen dat iedereen vooral de hierboven beschreven boodschap meeneemt na een bezoek aan ons oorlogsmuseum.

Ons team van vrijwilligers hoopt jou snel te mogen ontmoeten!

Openingstijden

- Voor schoolklassen op afspraak.
- Voor bezoekersgroepen op afspraak.
- Voor reguliere bezoekers de 1e en 3e zaterdag van de maand.
- Voor actuele openingstijden zie onze website & Facebook:
www.educatiefwo2centrum.nl
www.facebook.com/educatiefwo2centrum