Ga direct naar inhoud

Rake Klappen

Amsterdam

Daan Bosch, Mitch Mooij , Dico Verschure  en Mick Vonk . Deze vier mannen of liever gezegd jongens maken van iedere plek hun theatrale speeltuin. Het startpunt van de voorstellingen van Rake Klappen is meestal de ruimte en de acteurs als instrument. Waar de voorstellingen veelal een humoristische inslag hebben zit daar altijd een diepere laag onder, die zich uit in de mogelijkheden van het menselijk lichaam.

Zij spreken via hun lichaam een theatrale taal die zich uit in een mix van
fysiektheater, humor, slapstick en circus. Rake Klappen maakte eerder
Remancipatie (de staat van de man) en Klauterstout (kindervoorstelling waar
kinderen risico’s leren inschatten door de acteurs als levende klimpalen te
gebruiken). Door bijzondere acrobatische capriolen uit te halen nemen ze hun
publiek mee in hun humorvolle avontuur. De voorstellingen van Rake Klappen
scheppen een verwarring bij het publiek waar zij zich prima thuis voelen

Rake Klappen speelt op de meest vreemde locaties tussen, op, en om het publiek, maar heeft nog nooit mét het publiek samengespeeld. Dat is waarom ze in Klauterstout het publiek uitnodigt mee te doen. Hiervoor vragen ze niet zomaar een publiek, maar de allerkleinste. Klauterstout is een voorstelling waarin kinderen op een veilige manier risico´s leren inschatten. Tegelijkertijd kunnen ze zich verbazen over hoeveel er eigenlijk wel niet mogelijk is met het lichaam. Wat in eerste instantie begint als een theatervoorstelling met drie ´werkers´ en een hele strenge bouwopzichter, eindigt in een mee-doe-avontuur, waarbij de kinderen zelf het podium opkomen. Hierbij dienen de acteurs als levende klimpalen in de ontstane pop-up speeltuin.

Na de voorstelling mogen de kinderen mee doen. Ze kunnen door de speeltuin heen klimmen en leren zo omgaan met risico's. Ze lopen over de mannen van rake klappen heen en laten zich door de mannen van Rake Klappen in een matrassenzee gooien.

link trailer voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=p4xcN6cCwJ4

links van de voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=4TZwZwC8eaU&feature=youtu.be

Openingstijden

Op afspraak

beschikbare projecten

 
Rake Klappen (theater)
beeldend, theater
PO

Aanbieders in de buurt