Ga direct naar inhoud

Anton vangt een vis

Blauwe golf

Dit boek uit de bekende Gouden Boekjesserie speelt zich af in het Zuiderzeemuseum. De kinderen stappen hier letterlijk in de wereld van het boek, de wereld van Jan en Floortje. Van hun opa krijgen Jan en Floortje een tamme aalscholver. Ze noemen hem Anton. Als Anton een vis gevangen heeft, gaan de kinderen het hele dorp met hem door. Wat vinden de smid, de zeilmaker, de nettenboeter en de scheepstimmerman daar nu van? Aan de hand van het boekje gaan kleuters met een actief voorlees- en tekenprogramma mee op pad door het buitenmuseum. Ten slotte mogen zij hun eigen Gouden Boekje maken.

Doel
Kinderen op een speelse manier kennis laten maken met het leven van vroeger en inzicht geven in wat een boek is en wat je ermee kunt doen.


In het Zuiderzeemuseum

  • De kinderen varen met de museumveerboot naar het buitenmuseum.
  • De museumdocent leest het verhaal ‘Anton vangt een vis’ voor. De kinderen leren gelijk hoe een boek wordt gemaakt.
  • De kinderen maken een rondwandeling langs plekjes die model hebben gestaan voor het verhaal.
  • De kinderen kleuren, tekenen en schrijven hun eigen Gouden Boekje, met werkmateriaal van het museum. Daarbij laten zij zich inspireren door het verhaal en de rondleiding.

Vooraf kun je op school gebruik maken van de lessuggesties in de docentenhandleiding die in samenwerking met Probiblio zijn ontwikkeld. Na het museumbezoek kunnen de kinderen het Gouden Boekje afmaken waarmee ze in het museum al waren begonnen.

Doelgroep: Groep 1 - 3
Duur programma: Anderhalf uur
Kosten: € 59,- per klas, inclusief materiaalkosten
Entree 5,75 per leerling en begeleider
Groepsgrootte:Maximaal 30 kinderen per klas.
Minimaal twee schoolbegeleiders per klas.
Te boeken: In 2014 is dit educatieve programma te boeken van maandag 31 maart t/m vrijdag 24 oktober 2014.

Reserveren
De afdeling Sales & Reserveringen informeert je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: sales@zuiderzeemuseum.nl of 0228-351135.