Ga direct naar inhoud

ANGRY/Jong en Radicaal

Blauwe golf
Paradox initieert en ontwikkelt innovatieve fotografie en nieuwe mediaprojecten die meestal bestaan uit een combinatie van verschillende platforms (tentoonstelling, publicatie, website) en draaien rondom sociale thema's als globalisering (o.a. Spectator van Theo Niekus en de groepstentoonstelling We Are The World), migratie (GO NO GO van Ad van Denderen) of Klimaatverandering (The Last Days of Shishmaref van Dana Lixenberg en Jan Louter).

A N G R Y / Jong en Radicaal is een fotografie en nieuwe mediaproject over radicalisering onder jongeren. Het lespakket 'Radicaal in beeld' is vakoverstijgend en richt zich op de thema's 'radicalisme' en 'beeldvorming'. Leerlingen maken kennis met het begrip aan de hand van (historische) casussen. Ook kijken ze naar representatie in de media en hoe radicalen zelf media gebruiken. Ten slotte maken ze in de praktijkopdracht een eigen beelduiting vanuit het standpunt van de radicaal. Resultaten van de praktijkopdracht die voor 1 april 2011 zijn ingezonden, dingen mee naar deelname aan de tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum.

Het materiaal is gratis te downloaden van www.a-n-g-r-y.nl en kan volledig op school behandeld worden, ook na afloop van de tentoonstelling. De opdrachten kunnen volledig op basis van deze website gemaakt worden.

Ga voor details naar www.a-n-g-r-y.nl/educatie/lespakket1/

WEDSTRIJD
Elke klas kiest de drie beste resultaten van de praktijkopdracht. Deze worden door een jury bekeken en vervolgens op de site geplaatst. Alle inzendingen die vóór 1 april 2011 binnen zijn, dingen automatisch mee naar de hoofdprijs: het winnende werk krijgt een plek in de tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. Die is nog te zien tot 13 juni 2011. De winnaar wordt tijdens een feestelijke ceremonie halverwege april 2011 bekend gemaakt.

TENTOONSTELLING
ANGRY / Jong en Radicaal
22 januari 2011 - 13 juni 2011
Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam
www.nederlandsfotomuseum.nl