Ga direct naar inhoud

CanOn-Tour

Blauwe golf
Theater Van Wanten laat met de voorstelling ‘CanOn-Tour’ de Nederlandse geschiedenis swingend tot leven komen. De basis voor deze voorstelling voor groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs is de CD serie ‘Liedjes bij de geschiedeniscanon’ naar een idee van Majel Lustenhouwer. Het unieke van ‘CanOn-Tour’ is dat de scholen zélf mogen meebeslissen over een aantal canononderwerpen die in de voorstelling als liedje ten gehore wordt gebracht. Zij kunnen drie vensters kiezen uit een door Theater Van Wanten samengestelde lijst. Zo sluit ‘CanOn-Tour’ dus altijd aan bij wat er in de klas is besproken.
Over ‘CanOn-Tour’
Kim en Suzanne zijn klasgenoten, maar zeker geen vriendinnen en nu heeft de meester bedacht dat ze samen een spreekbeurt moeten geven over 1 van de 50 vensters van de canon van de Nederlandse geschiedenis!
De meisjes ontdekken dat ze meer gemeen hebben dan ze denken en helpen elkaar om de spreekbeurt tot een succes te maken. De zoektocht naar het perfecte onderwerp zorgt voor de nodige opschudding en hilariteit. Het publiek zal dan ook niet rustig kunnen blijven zitten. En dat is precies de bedoeling. De kinderen zullen namelijk een actieve rol vervullen tijdens de voorstelling.