Ga direct naar inhoud

Eén voor allen, allen voor één - Theatergroep Lange Mannen

Blauwe golf
Het boek De 3 Musketiers van Alexandre Dumas staat nog altijd garant voor spanning, roem en eer.  In de voorstelling Lange Mannen werden de personages Stan (Gustav Borreman) en Boekoe (Janfie van Strien) geïntroduceerd.
Deze vrienden voor het leven spelen opnieuw de hoofdrol in deze voorstelling. De muziek bestaat uit alle soorten klarinet en saxofoon variërend van (moderne) jazz tot World-, pop en Balkan beats. Stan,  Boekoe en de neef van Stan hebben een geheime club.
Ze noemen zich de 3 Musketiers en dromen van ridders en eer, van geheime opdrachten,  gevaarlijke avonturen en natuurlijk van prinsessen. Maar tot dusver blijft het bij dromen. 
Tot er een nieuwe jongen in de straat komt wonen; hij komt uit een ver en vreemd land en heeft al veel meegemaakt. Zijn komst stelt de vriendschap van de 3 zelfbenoemde Musketiers op de proef, vooral als de nieuweling lid van de geheime club wil worden.
Maar ze herkennen in de onstuimige avonturier ook de jonge d´Artagnan die uit de provincie trok om naar de stad te komen, zonder iets op zak behalve wonderzalf en een introductiebrief. Is er ruimte voor een 4de musketier en is de hechte vriendschap daar tegen bestand?
 
Acteurs /muzikanten: Gustav Borreman, Janfie van Stien, Tommy Freke en Eran Ben-Michael, script: Miraf Christophe, regie: Rob de Kuiper, vormgeving/decor: Bas Zuyderland en Suzanne Kollen, compositie:  Janfie van Strien.
Website Theatergroep Lange Mannen www.lange-mannen.nl