Ga direct naar inhoud

Cross-over dansgezelschap ISH - Hyperish Identity 3.0

Dansvoorstelling over universele vragen

Blauwe golf
HYPERISH – Identity 3.0 begint waar het verhaal van THIS is ISH eindigt. In de grote zaal voorstelling THIS is ISH zijn Marco en zijn crew de uitdaging aan gegaan om met een flinke dosis drive, durf en eigenzinnigheid de wereld en hun eigen leven op een positieve manier vorm te geven. Maar tijdens deze energieke en uitdagende zoektocht, realiseren zij zich dat je altijd terug geworpen wordt op jezelf.
De universele vragen als 'wie ben ik' en 'wat wil ik' blijken altijd te blijven bestaan. Hoe kun je je plek vinden en bevechten in een wereld die continue verandert?! Deze universele vragen liggen aan de basis van de voorstelling HYPERISH – Identity 3.0.
De voorstelling  is de reprise van de kleine zaal voorstelling HYPERISH (2012). Ervaringen en ontwikkelingen uit de voorstelling HYPERISH en THIS is ISH worden meegenomen in deze voorstelling. De toevoeging 'Identity 3.0' komt voort uit de internetwereld: de toevoeging 3.0 wordt beschouwd als een derde fase in de ontwikkeling van het internet en is daarmee een vervolg op Web 2.0. Internet blijft altijd in ontwikkeling. Dit is ook de essentie van hiphop, ISH en ook alle voorstellingen van ISH: het voortdurend zoeken naar originaliteit. Hiphop schrijft zichzelf en heeft daarmee een oneindige vorm. Dit geldt ook voor ISH en de voorstellingen van ISH. De voorstelling HYPERISH – Identity 3.0 is geïnspireerd op het boek ‘Catcher in the Rye’ van de Amerikaanse auteur J.D. Salinger.
HYPERISH – identity 3.0 overspoelt je met verrassende body movements en een ongekende energy boost.  Om te ontsnappen aan de dagelijkse druk en de rush van het leven, wordt de sprong gemaakt in het diepe. Op zoek naar jezelf. De dingen doen die belangrijk zijn en je eigen weg vinden in het leven. Op zoek naar je  grenzen en vechten voor vrijheid. Niets is de ISH-performers vreemd: hiphop, breakdance, acrobatiek, house, modern, new style, poppin' en ballet. Alles komt samen in de nieuwe voorstelling HYPERISH – identity 3.0.
Marco Gerris over de voorstelling: ‘Alle disciplines van ISH hebben allemaal een ding gemeen. Het is een lifestyle. Het gaat erom dat je jezelf uit op een creatieve maniert, grenzen opzoekt en vecht voor erkenning en vrijheid. Dingen doen die voor jou belangrijk zijn. Je moet je eigen weg vinden in het leven en dat laat ik in HyperISH zien.’