Ga direct naar inhoud

Pindakaas met Peertjes

Blauwe golf
Spelen met taal is lekker! In dit smakelijke project gaat het om zakken patat, mokkataartjes en stroopwafels die inspiratie geven tot het schrijven van gedichten. Maar ook over vieze olijven of bittere witlof. Want wat is eenvoudiger dan schrijven over iets dat je goed kent en heel vaak doet: eten!
Gastdocent Paula Dekker komt in de klas met de leskist. Zij verzorgt een poëzieles, als inspirerend ‘voorafje’ van het project. We duiken in de wereld van de poëzie en proeven gedichten van anderen. Wat is een gedicht eigenlijk? Hoe ziet het eruit? Welke beelden roept het op? Moet het rijmen? Het plezier van spelen met taal en beeld staat voorop. We gaan op zoek naar smakelijke woorden en zinnen en bakken onze eigen nieuwe gedichten. Na deze les staan de poëzie-smaakpapillen open en gaat de leerkracht verder met het materiaal uit het project. De handleiding bevat oa. suggesties voor een gezamenlijk ontbijt en het schrijven van bijvoorbeeld een stokbroodvers, een gebaksgedicht of spruitjespoëzie. Aan het eind van de periode wordt de leskist weer opgehaald.
 
Als aanvulling is een klassenbezoek van een dichter mogelijk. De gastdocent organiseert dit in overleg met het impresariaat SSS. www.sss.nl
 
De kunstenaar neemt contact met u op en zorgt voor vervoer van de leskist