Ga direct naar inhoud

Het Poëziepaleis

Blauwe golf
Een echt paleis in de klas!
Voordat het paleis zijn deuren opent zal de gastdocent een poëzieles verzorgen. Wat is een gedicht eigenlijk? Hoe ziet het eruit? Welke beelden roept het op? Moet het rijmen? We duiken in de wereld van de mooie en Koninklijke woorden en gedichten. We laten ons inspireren en lezen gedichten van anderen en maken onze eigen nieuwe gedichten.
Aan het eind van de les gaat de rode loper uit en kunnen de deuren open. Zwervend door dit prachtig vormgegeven gebouw kom je in allerlei spannende ruimtes terecht; een spiegelzaal, een bontkamer, een portrettengalerij, een oranjerie en een rommelzolder. Ook het huisspook ontbreekt niet in de gangkast. Elk kamertje, met spulletjes en voorwerpen, inspireert tot het schrijven van gedichten. Dat gaat bijna vanzelf want een duidelijk stappenplan gaat aan elke schrijfopdracht vooraf. Op deze manier wordt gedichten schrijven een spel, een feestje. Aan het eind van het project worden een klassenbundel en een persoonlijke gedichtenbundel gemaakt.
Dit uitklapbare paleis is gemaakt door beeldend kunstenaar Willem Bakkum.
Als aanvulling is een klassenbezoek van een dichter mogelijk. De gastdocent organiseert dit in overleg met het impresariaat SSS. www.sss.nl
Docent: Paula Dekker
De kunstenaar neemt contact met u op en zorgt voor vervoer van de leskist.