Ga direct naar inhoud

BOLLYWAT?! cabaretvoorstelling over India met 2 dans&muziekworkshops

Blauwe golf
Bij bollywat?! staat Bollywood centraal. Bollywood is Hollywood met een 'B', de 'B' van Bombay, India. Het is de grootste en snelstgroeiende filmindustrie ter wereld. Indiase muziek, dans en thematiek worden vermengd met moderne westerse invloeden.
Hierdoor ontstaat een magische, sprookjesachtige, maar zeker ook vette en coole wereld. Met deze wereld maken de leerlingen kennis. En dan wordt bollywat?! 'bollywaaauw...'

De leerlingen krijgen 's ochtends eerst twee actieve, inleidende dans- en muziekworkshops, waarin dansen en liedjes uit de voorstelling worden behandeld, alsmede het begrip 'cabaret'. Na de middagpauze krijgen ze de magische voorstelling bollywat?!, deze is zowel receptief als actief.

De voorstelling:
Dhoom is de held en Shanti is zijn mooie prinses... maar Shanti is ontvoerd! Door Ravana, de boze koningsgeest met zeven hoofden! En op elk hoofd heeft 'ie een lelijke hangsnor. Bah! Hij wil allemaal vieze kusjes geven aan Shanti!
Ganesh, de olifantengod, geeft Dhoom een geheim wapen... Zal Dhoom Shanti bevrijden, zal Dhoom Ravana verslaan en zullen Dhoom & Shanti samen trouwen?

Bollywat?! voldoet aan de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie SLO/OCW.