Ga direct naar inhoud

1-2tjes - Dans in school- 2014

Dansduetten op locatie.

Blauwe golf
1-2tjes zijn dansduetten op locatie. Dicht op de huid van de toeschouwer ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. In een tijdspanne van tien minuten wordt op een klein oppervlak dans onder de loep genomen.

Kijken naar dans: Pal voor de neus van uw leerlingen ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. Oog in oog met de dansers is er geen ontsnappen mogelijk.

Nagesprek: Ieder kind ervaart het duet op zijn eigen manier. De workshopleider brengt een gesprek op gang, waarin de kinderen verwoorden wat ze hebben gezien en ervaren. De leerlingen wordt de gelegenheid geboden de dansers het hemd van het lijf te vragen. 

Zelf dansen: De workshop, waarin de kinderen zelf actief zijn, vindt plaats in dezelfde ruimte. De leerlingen ondervinden aan den lijve wat de voorwaarden zijn om tot samenwerking te komen in dans.

Tot besluit: Een fragment van het duet wordt nogmaals gedanst op andere muziek en vanuit een ander perspectief, gevolgd door een kort afrondend gesprek. Is het anders, die tweede keer?