Ga direct naar inhoud

Dagje DieDrie

Vrolijke muziekvoorstelling (1, 2 of 3 basisscholen)

Blauwe golf
Het leven van de mannen van DieDrie staat helemaal in het teken van de muziek. Ze staan ermee op en ze gaan ermee naar bed. In Dagje DieDrie krijgt het publiek een kijkje in de keuken van onze drie helden. We maken ze mee als ze wakker worden en zich voorbereiden op een dag vol muziek, als ze onderweg zijn naar een klus in de studio, als ze zich ontspannen met een videogame en als ze zich uitleven tijdens een concert. Kortom, de hele dag samengeperst in een meeslepende voorstelling met de gebruikelijke dosis energie en DieDrie-humor.
Wat doet muziek met je, en wat doe je met muziek? Dat is de rode draad die op een subtiele manier door de hele show loopt. DieDrie laat zien hoe muziek je vrolijk of juist droevig kan maken, of hoe je er wild of rustig van kunt worden. Onze vrienden laten alle drie zien wat ze solistisch in huis hebben en wat muziek met ze doet; Arend op zijn klarinet, Bouke op zijn drumstel en Frankie op zijn piano. Maar ook laten ze horen hoe een echt bandje klinkt en hoe leuk het is om samen muziek te maken.
De voorstelling Dagje DieDrie is bedoeld voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar, maar is ook goed te volgen voor jongere leeftijden. Zoals altijd benadert DieDrie de kinderen op gelijk niveau, en niet op een belerende of kinderachtige toon. De sfeer bij een optreden van DieDrie er een van betrokkenheid en lol, en reken maar dat de kids er nog wat van opsteken ook!