Ga direct naar inhoud

Rap Workshop

Blauwe golf

Zowel internationale als Nederlandse Rap artiesten verkopen veel muziek en genieten grote populariteit. Hebben we hier slechts te maken met een hoop stoerdoenerij en sinterklaasrijm op een simpele drumbeat, of is dit een serieuze kunstvorm waar we iets van kunnen leren?

In de Rap Workshop maken de deelnemers kennis met een professionele rapper. Deze workshopleider vertelt over de geschiedenis van de rap muziek, en de verschillende vormen en stijlen. Vervolgens gaan de deelnemers onder begeleiding zelf aan de slag met het schrijven van een rhyme, een eigen raptekst.

Inhoud Rap Workshop
De deelnemers leren eerst binnen de muziek te denken en tellen in maten. Om vervolgens de kunst van het rijmen te illustreren, wordt rond een willekeurig onderwerp een verhaal verzonnen. Aan de hand van rijmwoorden worden zinnen gemaakt.

Nu de deelnemers de theorie kennen, gaan ze individueel of in teams hun eigen rhyme schrijven. Hierbij kan een relevant thema als uitgangspunt worden gebruikt. De workshopleider loopt rond en geeft aanwijzingen.
Aan het eind van de workshop laat elk team hun geschreven raptekst horen op stoere hip-hop beats.

Rap-The-News
In de workshop kunnen we de deelnemers desgewenst een thema of een gerichte schrijfopdracht meegeven, zoals 'schrijf een rap over de actualiteiten'. Zo wordt het rappen zowel een doel als ook een middel.


De workshopleider
De workshops van maX Music worden verzorgd door enthousiaste en professionele artiesten. De workshopleiders worden met zorg geselecteerd op vaardigheden, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes wanneer u voor maX Music kiest.