Ga direct naar inhoud

Stemsterren Workshop

Blauwe golf

The Voice Of Holland, Holland's Got Talent; de ene talentenjacht na de andere schiet voorbij op televisie. En na de wereldwijde ontdekking van Canadees zangtalent Justin Bieber via YouTube proberen velen ook via Internet hun talenten te ventileren. Iedereen lijkt beroemd te kunnen worden, maar eerst moet er worden geoefend!

In de zangworkshop Stemsterren ervaren de deelnemers hoe het is om voor een publiek te zingen en performen. Er wordt toegewerkt naar een presentatie waarbij de deelnemers voor elkaar zingen en presenteren! Worden hier de nieuwe Nederlandse idolen geboren?

Inhoud Stemsterren Workshop

De kinderen worden opgewarmd met stemoefeningen met aandacht voor houding, ontspanning en ademsteun. Klassikaal leert Sanne vervolgens een refrein aan van een bekende popsong, zo mogelijk tweestemmig. De deelnemers gaan nu in groepjes uiteen om delen van de song voor te bereiden. Sanne helpt de groepjes met de stemverdeling en ideeën voor de presentatie.

Gezamenlijk optreden
De deelnemers komen tenslotte weer samen voor een optreden. Het refrein wordt gezamenlijk gezongen en de afzonderlijke groepjes zingen en performen de overige delen voor elkaar. Wanneer de workshop deel uitmaakt van een Muziekdag met een afsluitende presentatie, dan kan het optreden van de Workshop Stemsterren hier natuurlijk worden herhaald.

De workshopleider
De workshop wordt gegeven door professionele workshopleiders zoals Sanne, voormalig lid van meidengroep X6 en nu bezig met een solo carrière. X6 bereikte eind 2006 de derde plaats van televisieshow X-Factor. Mede door deze ervaring kan Sanne als geen ander overbrengen wat er komt kijken bij het zingen en performen van popmuziek.