Ga direct naar inhoud

Djembé Workshop

Blauwe golf

Ons dagelijks leven is doorspekt met ritme en daarom is het spelen van ritme vaak eenvoudiger dan men denkt. Door het stapelen van eenvoudige patronen ontstaat een verrassend ritmisch resultaat.
Met deze insteek leert een groep jongeren in de Djembé Workshop spelen op authentieke Afrikaanse Djembé's (houten trommels).

Met een speciaal ontwikkelde methodiek krijgt de workshopleider iedereen aan het spelen. Door bijvoorbeeld het opzeggen van ritmische teksten wordt het onthouden en spelen van de Djembé patronen een stuk eenvoudiger. Daarnaast leren deelnemers zich bewust worden van hun eigen spel en het luisteren naar, en reageren op de andere spelers.

Om als groep binnen een kort tijdsbestek tot een goed ritmisch resultaat te komen, moeten de workshopdeelnemers zich uiten en samenwerken. Bovenal proeven de jongeren het plezier en de samenbindende werking van met elkaar muziek maken. 

De workshopleider van maX Music is een professioneel, uitvoerend artiest met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Djembé Workshop van maX Music.