Ga direct naar inhoud

Latin Percussie Workshop

Blauwe golf

Inhoud Latin Percussie
In de Workshop Latin Percussie ervaart een groep jongeren het plezier en het temperament van het zelf spelen van Latijns-Amerikaanse ritmes zoals de samba. Muzikale ervaring of voorkennis is niet vereist, motivatie wel.

De workshopleider vertelt kort iets over achtergrond van latin muziek en de afkomst van de instrumenten zoals conga's, bongo's, timbales en cowbells. Daarna moet de muziek gaan spreken!

De workshopleider verdeelt de instrumenten en doet de jongeren voor hoe er kan worden gespeeld. Op de diverse instrumenten worden varianten van hetzelfde ritme gespeeld. Zodra de groep het ritme beheerst, wordt het ritme uitgebreid of wisselen de jongeren van instrument. Voor men het weet verandert de workshopruimte in een swingende Braziliaanse bar.

Om als groep binnen een kort tijdsbestek tot een goed ritmisch resultaat te komen, moeten de workshopdeelnemers zich uiten en samenwerken. Bovenal proeven ze het plezier en de samenbindende werking van met elkaar muziek maken.

De workshopleider

De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes wanneer u maX Music kiest als partner voor uw creatieve project.