Ga direct naar inhoud

Stepping Workshop

Blauwe golf

Dans is constant in beweging en altijd 'in'! De ene dansfilm na de andere verschijnt, dansrages volgen elkaar snel op, en zelfs hele televisieshows worden gewijd aan dansende bekende Nederlanders. In een film als Stomp The Yard ligt de nadruk op de dansstijl Stepping die net als breakdance populair is onder meiden én jongens.

Stepping - ook wel bodyclap genoemd - is een Afro-Amerikaanse dansstijl waarbij in oorsprong geen begeleidende muziek wordt gebruikt. Door middel van klappen, stampen en het maken van swingende, stoere moves creëer je het ritme met je eigen lichaam. Deze dansstijl is het leukst in groepsverband doordat het effect van de zelfgemaakte ritmes en geluiden dan wordt gemaximaliseerd

Inhoud Stepping Workshop
In deze workshop ligt de focus op ritme en kracht. De workshopleidster doet samen met de groep oefeningen om de deelnemers bewust te maken van verschillende mogelijkheden van ritmes en hoe deze overtuigd kunnen worden neergezet. Daarnaast wordt gewerkt aan het groepsgevoel, erg belangrijk bij Stepping. Samen sta je sterk en kun je een krachtig geluid voortbrengen. Als iemand echter uit de maat danst en klampt valt dat extra op en gaat dit ten koste van de groep!

Stap voor stap werkt de workshopleidster met de groep toe naar een choreografie met Stepping en Streetdance elementen. Deze choreografie kan worden gepresenteerd aan een publiek.
Bij voldoende tijd kan de workshop worden afgesloten met een battle.

De workshopleider
De workshopleiders van maX Music worden zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes wanneer u maX Music kiest als partner voor uw creatieve project.