Ga direct naar inhoud

Musical / Showdance Workshop

Blauwe golf

Nederland houdt van musicals; bezoekersaantallen zijn relatief hoog, en er is een grote verscheidenheid aan producties. Het lijkt wel of iedereen naar Soldaat van Oranje of The Bodyguard is geweest!

Inhoud Musical / Showdance Workshop
In deze workshop leert een groep jongeren bewegen en dansen zoals dat gebeurt in de bekende musicals. Samen met de workshopleidster werkt de groep toe naar een showdance choreografie die kan worden gepresenteerd. 

Deze dansstijl kenmerkt zich door de grootse, extraverte manier van bewegen, gericht op grote zalen vol publiek.
Musical / showdance laat zich voornamelijk inspireren door de muziek waarop wordt gedanst. In musicals komt er vaak allerlei muziek voorbij, dus zie je in musical / showdance invloeden van uiteenlopende stijlen zoals jazz, salsa, streetdance, tapdance, en zelfs klassieke dans.

De workshopleidster stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Met enkele speloefeningen wordt aandacht besteed aan ritme, ruimte en kracht, onmisbare ingrediënten voor showdance.

Na de warming-up leert de groep een choreografie waarbij naast de danspasjes ook sterk aan de presentatie van de deelnemers wordt gewerkt. Bij Musical / Showdance spettert alles!

De workshopleider
De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Musical / Showdance Workshop van maX Music.