Ga direct naar inhoud

Theatersport Workshop

Blauwe golf

De Amerikaanse theaterdocent Keith Johnstone sloeg ooit aan het experimenten met theater waarbij, in plaats van voorstellingen, komische improvisatiewedstrijden voor publiek werden gehouden.

Het fenomeen 'theatersport' waaide al snel over naar Nederland, en sindsdien steken er overal theatersportgroepen de kop op. Op televisie waren de Lama's jarenlang actief met een humoristische vorm van theatersport.

In de Workshop Theatersport van maX Music ontdek je dat er ook in veel jongeren een lama schuilt.

Inhoud Theatersport Workshop
De workshop begint bij de basis van improviseren. De deelnemers krijgen oefeningen om het lichaam op te warmen en de fantasie te prikkelen. Vervolgens stort de groep zich in verschillende theatersport games die resulteren in een onvoorspelbare en vermakelijke wedstrijd. De deelnemers zijn ook beurtelings elkaars publiek - bij theatersport zeer interactief en bepalend voor de inhoud van het spel. Het is mogelijk om met meerdere groepen en workshopleiders tegelijk te werken.

Theatersport is niet alleen maar lachen, gieren en brullen. De oefeningen zijn gebaseerd op spontaniteit, positiviteit, spelplezier, samenwerking en hulpvaardigheid. Onder begeleiding van de workshopleider ontwikkelen de deelnemers lef, creativiteit en concentratie.

De workshopleider
De Workshop Theatersport van maX Music wordt gegeven door professionele theaterdocenten met didactische kennis en ervaring. De workshopleiders zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een workshop van maX Music.