Ga direct naar inhoud

Graffiti Workshop

Blauwe golf

Graffiti is – naast Rappen, DJ-en, en Breakdance - een van de vier verschijningsvormen van de populaire hip-hop cultuur. En ook in Nederland zie je het op veel plekken zoals op grote muren, gebouwen, viaducten en rolluiken van winkels.

Graffiti is een beeldende kunstvorm waarbij men unieke kunstwerken/muurschilderingen verft met spuitbussen. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags (korte handtekening) tot pieces (grotere, kunstig uitgevoerde afbeeldingen). Er is altijd een duidelijke eigen stijl/identiteit te herkennen. Graffiti is een ideale ingang om beeldende kunst onder de aandacht van jongeren te brengen.

Inhoud Graffiti Workshop
In de Graffiti Workshop van maX Music leert een professioneel graffiti artiest enkele technieken aan een groep jongeren waarmee ze al snel zelf of in teams aan de slag kunnen. Het eindresultaat is per persoon of team een uniek stuk dat mee naar huis kan worden genomen.

De Graffiti Workshop draagt bij aan de ontwikkeling van creativiteit, durf, uitdrukkingsvaardigheid en zelfvertrouwen.

De verschillende Hip-Hop workshops van maX Music kunnen worden gecombineerd in een Hip-Hop Themadag met een spetterende afsluitende presentatie.

De workshopleider
De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Graffiti Workshop van maX Music.