Ga direct naar inhoud

Beeldhouwen Workshop

Blauwe golf

Waar muziek en dans al snel tot de verbeelding spreken is het een grotere uitdaging om jongeren te interesseren voor beeldende kunst. Bij maX Music proberen we met kunst & cultuur workshops op een moderne manier aan te sluiten op de belevingswereld van jongeren, en uit te gaan van de creativiteit die iedereen heeft.

In de Workshop Beeldhouwen gaat een groep jongeren onder begeleiding aan de slag met de bewerking van speksteen. Door het toepassen van basistechnieken maakt elke deelnemer een uniek werk.

De Beeldhouwen Workshop van maX Music start met een powerpoint over de steensoort, het gebruik van het gereedschap en de diverse bewerkingstechnieken. Hierbij wordt uitgelegd hoe elke deelnemer een sprekende vorm kan laten ontstaan. Vervolgens gaat men aan de slag en iedereen zal ervaren hoe men eigenhandig een beeld uit een ruw stuk steen tevoorschijn kan laten komen. Het kan abstract of figuratief zijn; alles is mogelijk. Vooral als de steen eenmaal gepolijst is zullen de kinderen ongelofelijk trots zijn op hun zelf gecreëerde kunstwerk!