Ga direct naar inhoud

Mozaïek Workshop

Blauwe golf

Waar muziek en dans al snel tot de verbeelding spreken is het een grotere uitdaging om jongeren te interesseren voor beeldende kunst.

Bij maX Music proberen we met kunst & cultuur workshops op een moderne manier aan te sluiten op de belevingswereld van jongeren, en uit te gaan van de creativiteit die iedereen heeft.

Inhoud Mozaïek Workshop
In de Workshop Mozaïek gaat een groep jongeren onder begeleiding aan de slag met de bewerking en het lijmen van tegelwerk tot een kleurig figuur. Door het toepassen van basistechnieken maakt elke deelnemer een uniek werk, dat zo gewenst ook weer deel kan uitmaken van een groter kunstwerk.

De Workshop Mozaïek van maX Music start met een presentatie over Mozaïek als kunstvorm, bijvoorbeeld de banken van Gaudi. Geïnspireerd door de beelden en de achtergrondinformatie gaan de deelnemers aan de slag met het tekenen en inkleuren van figuren op een ondergrond van MDF (geperst board) of cement. Vervolgens wordt de tekening en kleuring opnieuw gemaakt, maar nu met de tegels die in kleine stukjes moeten worden gebroken, geslagen en geknipt en vervolgens gelijmd en gevoegd.

De deelnemers leren de vertaalslag maken van het platte vlak naar 3-dimensionaal. Het zelf ontwerpen en daarna uitvoeren verhoogt het ruimtelijk inzicht, en het perspectief op objecten in de openbare ruimte. Gezamenlijk ontwerpen en uitvoeren draagt bij aan de waardering voor verschillende stijlen en perspectieven.

De workshopleider
De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en ze zijn zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Mozaïek van maX Music.