Ga direct naar inhoud

Rap Workshop

Blauwe golf

Internationale Rap / Hip-Hop artiesten zoals Kanye West, 50 Cent, en Eminem verkopen al jaren miljoenen cd's. Ook rappers zoals Ali B, Yes-R, en de Jeugd Van Tegenwoordig die in de Nederlandse taal rappen, genieten grote populariteit. Is rappen voorbehouden aan deze volwassen sterren, of kan een kind de was doen? In de Rap Workshop van maX Music schrijft en rapt een groep kinderen eigen teksten.

Inhoud Rap Workshop
De workshopleider leert de kinderen eerst binnen de muziek te denken en tellen in maten. Om vervolgens de kunst van het rijmen te illustreren, wordt rond een willekeurig onderwerp een verhaal verzonnen. Aan de hand van rijmwoorden worden zinnen gemaakt.

Nu gaan de kinderen (en evt. de juf of meester) in teams hun eigen rhyme (raptekst) schrijven. Hierbij kan een relevant thema als uitgangspunt worden gebruikt. De Workshopleider loopt rond en helpt waar nodig.

Na zo'n 15 minuten laat elk team hun geschreven raptekst horen op stoere hip-hop beats.

Ook is een groter aansluitend optreden mogelijk in een pauze voor een grotere groep. Dit optreden kan weer worden gecombineerd met een presentatie met de kinderen.