Ga direct naar inhoud

Zumbakids Workshop

Blauwe golf

Kinderen vinden het leuk om de muziek lekker hard te zetten en samen lekker rond te springen. Waarom zouden we dat niet gebruiken voor hun eigen gezondheid?

In de ZumbaKids Workshop van maX Music werkt een enthousiaste workshopleidster met een groep kinderen toe naar een korte danschoreografie. Er worden zowel swingende bewegingen als fitness achtige bewegingen aangeleerd waardoor de choreografie iets sportiefs krijgt.

Wat is Zumba?
Zumba is geïnspireerd door Latijns-Amerikaanse dansstijlen aangevuld met vetverbrandende, spierverstevigende oefeningen. Daarme is Zumba zowel leuk als gezond.
Een onafhankelijke universiteit heeft aangetoond dat je met Zumba tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt. Het geheim is een revolutionaire trainingstechniek genaamd "Ritmeprogressie".

Met elke swingende Zumba workout beweging wordt gewerkt aan het onderlichaam, de buikspieren, middel en het bovenlichaam.

Inhoud Zumbakids Workshop
De workshopleidster stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Het zijn vaak grappige inkomers zoals bewegen 'alsof je in een ballon zit' of 'in de vorm van een letter'. Gêne om met je lijf bezig te zijn wordt hierbij doorbroken.

Choreografie aanleren
Met enkele techniekoefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke danschoreografie. Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stukje dans waarin alle deelnemers kunnen meekomen. Het werkt bemoedigend voor de kinderen om echt iets onder de knie te hebben wat eventueel aan anderen kan worden getoond.

Cooling down
Na de inspanning wordt het lichaam met slow tempo dans en rek- en strekoefeningen doen weer tot rust gebracht. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.