Ga direct naar inhoud

Streetdance Workshop

Blauwe golf

Dans is leuk, gezond en altijd 'in'! De ene dansfilm na de andere verschijnt, dansrages volgen elkaar snel op, en zelfs hele televisieshows worden gewijd aan dansende mensen.

In de Streetdance Workshop van maX Music werkt een enthousiaste workshopleider met een groep kinderen toe naar een korte danschoreografie.

Inhoud Streetdance Workshop
De workshopleider stelt zich voor, en de groep begint met een warming-up. Het zijn vaak grappige inkomers zoals bewegen 'alsof je in een ballon zit' of 'in de vorm van een letter'. Gêne om met je lijf bezig te zijn wordt hierbij doorbroken.

Choreografie aanleren
Met enkele oefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke danschoreografie. De inbreng en voorkeur van de kinderen is belangrijk en de choreografie is daardoor altijd anders.

Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stuk waarin alle deelnemers kunnen meekomen. Het werkt bemoedigend voor de kinderen om echt iets onder de knie te hebben wat eventueel aan anderen kan worden getoond.

Cooling down
Na de inspanning wordt het lichaam met slow tempo dans en rek- en strekoefeningen doen weer tot rust gebracht. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

De workshopleider
De workshops van maX Music worden verzorgd door professionele en enthousiaste dansdocenten. Deze dansers zijn zelf actief in crews, doen mee met shows en vinden het daarbij leuk om hun skills te delen met anderen.