Ga direct naar inhoud

Theatersport Workshop

Blauwe golf

Nederland lacht om de Grote Improvisatieshow waarin men met diverse sketches de grappigste probeert te zijn op televisie.

In de Workshop Theatersport van maX Music ontdek je dat ook in veel kinderen een lama schuilt.
Theatersport is niet alleen maar lachen, gieren en brullen. De oefeningen in de workshop zijn gebaseerd op spontaniteit, positiviteit, spelplezier, samenwerking en hulpvaardigheid. Onder begeleiding van de workshopleider verhogen de kinderen creativiteit, durf en concentratie.

Inhoud Theatersport Workshop 
De workshop begint bij de basis van improviseren. De kinderen krijgen oefeningen om het lichaam op te warmen en de fantasie te prikkelen. Vervolgens stort de groep zich in verschillende theatersport games die uitmonden in een onvoorspelbare, grappige wedstrijd. De kinderen zijn beurtelings elkaars publiek - bij theatersport zeer interactief en bepalend voor de inhoud van het spel.

Voorbeeld theatersport game
Twee kinderen spelen een scène van één minuut. Het speelt zich af in een badkamer en ieder heeft maar twee zinnen tekst. De andere kinderen mogen roepen welke emoties moeten worden gebruikt, bijvoorbeeld 'angst' en 'verliefd'. De twee kinderen spelen nu dezelfde scène eerst angstig en vervolgens verliefd. De verschillende resultaten en de humor hiervan zullen iedereen direct opvallen.

De workshopleider
De workshopleider van maX Music is een professioneel artiest met didactische kennis en ervaring, en is zorgvuldig geselecteerd op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Theatersport van maX Music.