Ga direct naar inhoud

Voorstelling in de klas - Meer!

Blauwe golf
Voorstelling in de klas is de naam van de frisse nieuwe samenwerking tussen de jeugdtheatergroepen Dries en Nochem & Van Luyn. m.b.t. schoolvoorstellingen. Beide groepen maken al jaren jeugdtheater met serieuze thema’s gegoten in lichte en humorvolle vorm. Theatergroep Dries heeft met Kookeiland, Overstag en Ontgoocheld al vele scholen en theaters bezocht, net zoals Nochem & Van Luyn dit hebben gedaan met oa Engelen, WIN! en Decu .


Beide groepen vinden het tijd om hun krachten te bundelen om verassende korte voorstellingen van 30 minuten aan te bieden aan scholen met de kwaliteit en herkenbaarheid die afnemers van de groepen gewend zijn.


Hierbij gaan zij uit van bekende en onbekende verhalen waarin herkenbare thema’s en taal een belangrijke rol spelen. De voorstellingen worden in de klas gespeeld. Vóór iedereen het weet zit de hele klas midden in een voorstelling! Dit om de intimiteit te vergroten en de kinderen de voorstelling van zo dichtbij mogelijk te laten beleven.

Voor de scholen levert deze samenwerking veel gemak op: Scholen hoeven weinig te organiseren, kunnen vooraf of achteraf doorgaan met hun les en scholen kunnen voor alle groepen 3 t/m 8 terecht bij Voorstelling in de klas


De voorstellingen worden een heel schooljaar aangeboden en na elk schooljaar zal Voorstelling in de klas met twee aanvullende nieuwe voorstellingen komen.