Ga direct naar inhoud

Theatergroep Ponies - Normaal

NORMAAL is een beeldende voorstelling vol humor

Blauwe golf
NORMAAL is een beeldende voorstelling vol humor. NORMAAL bekijkt de ‘normale’ wereld anders dan normaal. We maken kennis met Milan en Emma en volgen een dag uit hun leven: opstaan, ontbijten, naar school en ’s avonds naar het schoolfeest.

Ogenschijnlijk zijn het normale mensen. Maar Milan leert slecht, heeft een warrige moeder, kan emoties moeilijk inhouden, is gek van sterren en planeten en wordt gepest. En Emma lijkt heel normaal, want ze ziet er altijd verzorgd uit, kan heel goed leren, gaat braaf naar pianoles, haalt alleen maar negens en tienen en is ook nog beeldschoon.

In de onvermijdelijke zoektocht naar elkaars aandacht, sympathie en liefde proberen ze uit te vinden hoe ze op elkaar overkomen. Wie is nou eigenlijk normaal? En vooral: wat is dat, normaal en wie bepaalt dat eigenlijk?


Theatergroep Ponies maakte de voorstelling in opdracht van het Rozentheater in Amsterdam voor de Kunstmanifestatie NIET NORMAAL (Beurs van Berlage, 2010). Tweeduizend jongeren zagen de voorstelling toen en reageerden zo enthousiast, dat Theatergroep Ponies de voorstelling in 2011 herneemt voor een breed theaterpubliek.