Ga direct naar inhoud

Pest je of word je gepest? Dat is de vraag!

Blauwe golf
Je pakt je boeken en kijkt verveeld uit het raam. Weer een saaie les op school. De docent begint. Net zo ‘saai’ als de vorige keer? Maar dan… komen twee nieuwe leerlingen je klas binnen. Ze presenteren zichzelf op een unieke wijze en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Ze halen hierbij het onderste uit de kan en gaan over lijken. Ze doen alles om er bij te willen horen. Alles?!? Pest je of wordt je gepest? Dat is de vraag!
 
Dit project is een unieke manier om theater in de klas te brengen. De veiligheid en kleinschaligheid van dit theaterproject maakt dat er voor de leerlingen meer ruimte is voor verbinding en verdieping. Daarnaast hoeven scholen voor dit theaterproject zich organisatorisch niet tot nauwelijks aan te passen.
Tevens is bij dit project een lesbrief ontwikkelt waardoor de docent met de desbetreffende groep het project kan voorbereiden en nabespreken.
 
Dit theaterproject duurt in korte versie 60 minuten bestaande uit een voorstelling+workshop.
In de lange versie van 120 minuten bestaat dit theaterproject uit een voorstelling een workshop en een nagesprek. De acteurs gaan met de leerlingen dieper op de inhoud in en er zullen concrete klas afspraken gemaakt worden met elkaar t.a.v. pesten.