Ga direct naar inhoud

Art Jan de Vries - Dierenvrienden

Blauwe golf
In een muzikaal programma gevuld met bekende en minder bekende liedjes en verhalen van o.a. Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Toon Tellegen neemt Art-Jan je graag mee op een reis door het dierenrijk.

Bello, Bello niet zo trekken, Dikkertje Dap, Muis in de supermart en Twee reebruine ogen zijn o.a. liedjes die voorbij zullen komen.
Zet je ogen en oren open en luister naar de naar de belevenissen van de mier, de muis, de eekhoorn, de egel, het hert en de zeemeerminnen. Een mooie ervaring voor klanken, melodie en ritme. En voor het oudere publiek een feest der herkenning!
Voor het gebruik van deze verhalen en liedjes is uitzonderlijke toestemming verkregen.

OVER HET GEZELSCHAP
Art-Jan de Vries volgde van 2001 tot 2007 de Mime opleiding op de Amsterdamse Theaterschool (voltijd, diploma) en speelde als acteur in het verleden voorstellingen bij Theatergroep Max ('Milieu Bende’ 2010/2011 en ‘Soms Verdwaal ik in een Draak’ 2009), het Onafhankelijk Toneel, het Ro-theater, Suver Nuver e.a. Hij is acteur, cabaretier, mimer en kleinkunstenaar.
Johan Hendrikse studeerde o.a. aan het Rotterdams Conservatorium en is docent piano/toetsen aan de Rockacademie in Tilburg en aan het Artez conservatorium in Zwolle.
Daarnaast speelde hij in bands als DJ Meastro and the Blue Note project, State of Monc en werkte hij samen met o.a. Birgit Schuurman, Babette Labij en Charlie Dee.
Chris Grem is een multi-instrumentalist, zanger, songwriter en speelde in het theater met cabaretiere Carolien Borgers, jeugdtheatergroepen Spruitje Speelt en De tafel van Vijf.
PLAYLIST

Ben je naar de voorstelling geweest en wil je graag weten wie welke liedjes of verhalen schreef, dan volgt hier de playlist:
De hamster van Martine – Willem Wilmink/Harry Bannink
Beer ontsnapt – C. West
Treurige Giraffe – Karin Jacobs
Dikkertje Dap – Annie M.G. Schmidt/Paul Chr. Van Westering
De jammerlijke verschijning van het hert – Toon Tellegen
Twee Reebruine ogen – J. Luders/E. Meder/F. Wijnbergen
Sypersche Poes – Annie M.G. Schmidt
Hond gaat op reis – Willem Wilmink/Harry Bannink
Bello – Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink
Het zware hoofd van de mier – Toon Tellegen
Muis in de Supermart – Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink
Zeemeerminnen – Annie M.G. Schmidt
De Beer – Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink
Brief van de beer – Toon Tellegen
Treintje naar dromenland – Cees Stolk/Cees Stolk
Zwartbessie- Annie M.G. Schmidt/Cor Lemaire